Doric String Quartet

Foto: Camilla Greenwell

Doric String Quartet har etablert seg som en ledende kvartett i sin generasjon og består av Alex Redington og Ying Xue på Violin, Hélène Clément på bratsj og John Myerscough på cello.

Kvartetten mottar begeistrede tilbakemeldinger fra både publikum og kritikere over hele verden. Med et mangfoldig repertoar som spenner fra klassiske mestere som Haydn til samtidskomponister som Brett Dean, har kvartetten opptrådt på noen av verdens mest prestisjefylte konsertsaler, inkludert Amsterdam Concertgebouw, Carnegie Hall og Wigmore Hall.

En av kvartettens bemerkelsesverdige prestasjoner inkluderer urfremføringen av Brett Deans String Quartet No 3, «Hidden Agendas,» i samarbeid med fremtredende musikkinstitusjoner. Doric String Quartet er også kjent for sitt nysgjerrige forhold til repertoar, som inkluderer John Adams’ «Absolute Jest» for String Quartet og Orchestra, som de oppførte med stor suksess. Deres opptak av dette stykket med Royal Scottish National Orchestra og Peter Oundjian har mottatt ros for sin bemerkelsesverdige tolkning og ble utnevnt til «Månedens opptak» av BBC Music Magazine.

Kvartetten omfavner en hektisk festivalkalender og gleder seg over spennende samarbeid med enestående musikere som Jonathan Bass og Tabea Zimmerman. Ikke bare imponerer kvartetten med sin musikk, men de har også et hjertelig engasjement i å veilede og inspirere unge talenter, og de har påtatt seg den ærefulle oppgaven som undervisningskvartett ved Royal Academy of Music. Med sin lidenskap for musikk og en imponerende historie av anerkjennelser og fruktbare samarbeid, fortsetter Doric String Quartet å begeistre musikkverdenen. 

Alex Redington spiller på en fiolin laget av Paulo Castello i 1770, Ying Xue på en fiolin fra 1754 laget av Giovanna Gabrielli, og Hélène Clément spiller en bratsj fra 1843 laget av Francesco Giussani, som er utlånt av Britten-Pears Arts. John Myerscough spiller på en cello laget i 1587 fra brødrene Amati.