Emma Wernig

Emma Wernig, bratsj
Emma Wernig

Emma Wernig, en strålende ung artist født i 1999 i Los Angeles, California, har blitt rost av The Strad magazine som «en kommende stjerne på bratsjen!». Etter å ha vunnet prestisjefylte priser som ‘Barbirolli Prize’ ved Tertis International Viola Competition i 2019 og Cecil Aronowitz International Viola Competition i 2017, har hun raskt etablert seg som en internasjonal musiker av ypperste klasse.  

I 2021 lanserte hun sitt debutalbum, «The Viennese Viola», til en strøm av lovord og en imponerende 5-stjerners anmeldelse fra BBC Music Magazine. Emma er en lidenskapelig forkjemper for nyskapende programdesign og har skapt egne, spennende versjoner av klassisk repertoar, inkludert hennes kommende debut med en egenarrangert versjon av Schumanns Cellokonsert i den kommende 24/25 sesongen.  

I tillegg har Emma nylig mottatt den prestisjetunge Wilo Foundation Förderpreis fra Mozart Gesellschaft Dortmund i 2021, og vil ellers fungere som første solobratsjist for Danish National Symphony Orchestra i 2024. Hun har hatt gleden av å delta på anerkjente festivaler som Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Verbier Festival og Grafenegg Festival, der hun har begeistret publikum med sitt eksepsjonelle talent. Emma har en imponerende akademisk bakgrunn, med en bachelorgrad fra Colburn Conservatory og to mastergrader fra Yale School of Music og Musikhochschule Hanns Eisler. Hun spiller på en bratsj håndlaget av den talentfulle instrumentmakeren Jason Viseltear i 2019.