Eva-Nina Kozmus

Foto: Andrej Grilc

Fløytist, Eva-Nina Kozmus, er den eneste slovenske vinneren av den høyt anerkjente internasjonale Eurovision Young Musician-konkurransen, hvor hun tok førstepremien i 2010 i Wien. Hennes musikalske reise førte henne gjennom studier ved musikkonservatoriet i Ljubljana, og senere ved CNSMD i Lyon, hvor hun var elev i Philippe Bernolds klasse og fullførte studiene med glans i 2015.

Eva-Nina Kozmus er en ettertraktet gjest på internasjonale festivaler og prestisjefylte konsertsaler og hun har også imponert på TV-skjermen, blant annet i showet «Stjerner fra morgendagen» på Arte TV. Hun har spilt inn musikk for anerkjente TV- og radiokanaler som Arte, RTV Slovenia, ZDF, 3Sat og Radio Classique. 

Som solist har hun stått foran en imponerende rekke orkestre, inkludert Vienna Radio Symphony Orchestra, Symphony Orchestra Toledo, Orchestra of RTV Slovenia, Sarajevo Philharmonic Orchestra, Slovenian Philharmonic Orchestra, Romanian Radio Orchestra og Berlin Youth Symphony Orchestra. Ledet av dirigenter som Stefan Sanderling, En Shao, Cristian Orosanu, Patrick Lange, George Pehlivanian og Cornelius Meister.

Hun er lidenskapelig opptatt av kammermusikk og har hatt æren av å samarbeide med både slovenske og utenlandske komponister om urfremføringer av verk skrevet for henne. For tiden er hun solofløytist i Limoges Opera Orchestra og hun inviteres regelmessig til å være solofløytist for en rekke andre fremstående orkestre i Europa.