Ildikó Szabó

Ildiko Szabo cello
Photo: Marco Borggreve

I 2007 ble Ildikó Szabó beskrevet av János Starker som «en eksepsjonelt begavet ung cellist» med potensial for en internasjonal karriere. Siden den gang har Szabó levd opp til denne beskrivelsen ved å vinne 16 internasjonale konkurranser, inkludert åtte priser ved Pablo Casals Cello Competition i 2014. 

Hun er ansett som «en ekte artist» av Iván Fischer, en som elsker å opptre og alltid leverer sitt beste for publikum. Szabó har samarbeidet med anerkjente orkestre som Budapest Festival Orchestra, Chamber Orchestra of Europe og Hamburg Symphony Orchestra, og har opptrådt ved prestisjefylte festivaler og scener over hele verden, både som solist og kammermusiker.  

Szabó kommer fra en familie med sterke musikalske tradisjoner og har studert med noen av de beste i bransjen. Hun har en lidenskap for ungarsk og transylvansk repertoar, og har utviklet nære forhold til anerkjente komponister som György Kurtág og Péter Eötvös. 

I tillegg til en blomstrende karriere som utøvende musiker, underviser Szabó ved anerkjente musikkinstitusjoner i Tyskland og har fått stor anerkjennelse for sine plateinnspillinger. Hun spiller på en Antonio Sgarbi-cello og er stolt ambassadør for Larsen Strings.