Kalabalik

Den balkanske tradisjonen med store brassband er en publikumsmagnet verden over, og sjangeren treffer bredt.  Orkesteret Kalabalik fra Harstad tar den energiske og melankolske Balkan-musikken til nye høyder. Deres musikk appellerer bredt, fra pønkere til kammermusikk-entusiaster og jazzelskere. Kalabalik skiller seg ut med sin fandenivoldske energi kombinert med hjerteskjærende øst-europeisk harmoni. Den hals- og tungebrekkende musikken forutsetter store tekniske ferdigheter kombinert med stålkondis – noe man finner i miljøet rundt Hærens Musikkorps i Harstad. 

Orkesteret Kalabalik ble startet i 1997, og deres lidenskap for Balkan-musikken ble vekket av Goran Bregovic’s toner i filmen «Underground» av Emir Kusturica. Siden den gang har de utforsket sjangeren og skapt egne tolkninger av kjente låter, fra ABBA til Tchaikovsky. Trompeteren Ole Thomas Gjærum er balkan-fantast og Kalabalik`s faste musikkarrangør.

Kalabalik har delt scenen med anerkjente artister som «Fanfare Ciocarlia» fra Romania og har markert seg på festivaler som Festspillene i Nord-Norge og Nordlysfestivalen. Under Grieg-jubileet ble deres versjon av Peer Gynt Suite spilt på NRK P2.

Med sin unike tilnærming til Balkan-musikken har Kalabalik skapt en spennende musikalsk reise som appellerer til et variert publikum, og deres engasjement for sjangeren har gjort dem til en viktig del av musikkmiljøet i Harstad og Nord-Norge.