Madara Petersone

Madara Petersone

For fiolinist Madara Petersone er kammermusikk en lidenskap. Dypt i hjertet sitt er hun en kammermusiker som alltid søker dialog – uansett hva hun gjør. Etter bachelorgraden fra Jazeps Vitols Latviske Musikkakademi og masterstudier og solistklasse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Sergei Azizian og Tim Frederiksen, er Madara i gang med en aktiv karriere som kammermusiker og konsertmester.

Hun har blant annet spilt på Menuhin festival i Gstaad, Weinberg festival i Musikkverein i Wien, Lockenhaus festival, Lausitz Festival, Martha Argerich Festival i Hamburg og på en spesiell festival i hjemlandet Latvia, ‘l Suonni delle Dolomiti’, hvor alle konsertene skjer utendørs. Hennes kammermusikkpartnere har blant andre vært Gidon Kremer, Rainer Schmidt, Timothy Ridout, Nicholas Altstaedt, Mario Brunello, Georijs Osokins, Juliana Avdeeva og Lucas Debargue. Hun har også vært solist med Kremerata Baltica og Baku kammerorkester.

Hun har vært fast duopartner med Gidon Kremer siden 2014, og i 2021 publiserte Accentus  Music en CD med M. Weinbergs Sonate for to fioliner. Madara ble andre konsertmester i Kremerata Baltica rett etter at hun begynte å spille i ensemblet i 2012, og i desember 2020 ble hun leder for et nystartet ensemble, Kremerata Lettonica.

Madara har spilt i Danmarks underholdningsorkester som ledes av dirigent Adam Fischer, og hadde gleden av å spille inn alle Beethoven og Brahms symfoniene med ham. Hun har også vært engasjert i Danmark Radios Symfoniorkester som 1. fiolinist og alternerende konsertmester i Bergen filharmoniske orkester, Copenhagen Philharmonie og Concerto Budapest.

Foto: Claude Dussez