Pablo Hernán Benedí

Pablo Hernan BenediPablo Hernán Benedí, er født i Madrid i 1991, og har en allsidig og spennende musikalsk virksomhet. Han studerte ved Padre Antonio Soler Conservatory i San Lorenzo del Escorial med Fernando Rius og Polina Kotliarskaya og deretter i London ved Guildholl School of Music and Drama med David Takeno og András Keller.

Siden 2010 har Pablo vært medlem i Chiaroscuro-kvartetten, sammen med Alina Ibragimova, Emilie Hornlung og Claire Thirion. Chiaroscuro-kvartetten har fått mye internasjonal interesse og anerkjennelse. Kvartetten spiller med tarmstrenger og periodeinstrumenter, og spesialiserer seg på repertoar fra klassisismen og den tidlige romantikken. Kvartetten har spilt konserter på nesten alle europeiske storscener for klassisk musikk: Vienna Konzerhaus, Carnegie Hall, Boulez Saal, Konserthuset i Stockholm, Edinburgh Festival, Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall i London – for å nevne noen! Chiaroscuro-kvartetten har samarbeidet blant annet med Kristian Bezuidenhout, Nicola Bladeyrou, Christian Poltera, Trevor Pinnok, Malcom Bilson og Critope Coin. I 2016 startet kvartetten samarbeid med plateselskapet BIS, og har innspilt Haydn op. 20 og op. 76 samt Schubert-CB med «Døden og piken». Kvartetten er i gang med å spille inn Beethovens kvartetter.

Pablo er en av grunnleggerne i Trio Isimsiz, en pianotrio som ble startet under studietiden i Guildhall. Pianotrioen har vunnet flere store konkurranser, blant annet Young Classical Artist Trust (YCAT), som førte til at pianotrioen fikk en management-kontrakt med tilhørende konsertavtaler, promotering og veiledning. Pianotrioen har vunnet kammermusikk-konkurranser blant annet i Trondheim, MMSF Filharmonia og Haydn Vienna, noe som har åpnet dørene til europeiske konsertscener. Pianotrioen har spilt konserter i blant annet Mecklenburg-Vorpommern Festival og hatt residensopphold  i Aldeburgh Centre. De har jobbet sammen med Ferenc Rados, Steven Isserlis, András Keller, András Schiff, Louise Hopkins, Anthony Marmood og mange flere.

Som solist har Pablo opptrådt sammen med London Philharmonic Orchestra, Concerto Budapest, Royal Northern Sinfonia, London Chamber Players, Balthasar Neumann Orchestra og English Chamber Orchestra. Han er også etterspurt konsertmester og har siden 2020 vært konsertmester for Baltahasar Neumann Orchestra. Med engasjement i Balthasar Neumann Orchestra er han også ansatt som professor i dets Orkesterakademi .  Her arrangeres seminarer, prosjekter og individuell undervisning for akademiets deltakere. Han har også vært gjesteprofessor ved The Royal Welsh College of Music and Drama in Cardiff og Royal College Music i London, og gir jevnlig masterclasser både i solospill og kammermusikk. Han underviser i tillegg i Gstaad, Zermatt Academy og Grafenegg-festivaler – og har holdt seminarer på Norsk Musikkhøgskole.

Foto: Verena Chen