Årets museumskonsert i FESTIVALTA-helga blir en feelgood-time med Schubert’s legendariske Ørretkvintett som hovedrett. Gjengen som spiller er alle absolutte enere på hvert sitt instrument og kombinasjonen av alle fem kan vi bare glede oss til.

Før Schubert-kvintetten får vi høre den spanske stjerneklarinettisten Pablo Barragan spille Poulenc sin kule og smådramatiske klarinettsonate sammen med Altas egen Nils Anders Mortensen.

Litt mer om den såkalte Ørretkvintetten:
Det var en gang en kar som het Christian Friedrich Daniel Schubart som satt i fangenskap. Der skrev han et dikt om en glad ørret som svømte i elven, men som etterhvert ble fanget av en fisker. Dette skulle være et bilde på hans egen skjebne. For å hindre at parallellen ble for åpenbar, omtolket han likevel fjerde strofe som en advarsel til unge jenter mot å la seg forføre. Komponisten Franz Schubert skrev så en sang med dette diktet som tekst, og brukte senere den samme melodien på nytt i slutten av denne (45 minutter lange) kvintetten vi her skal få høre.

 

KJØP BILLETT KJØP FESTIVALPASS

 

KONSERTPROGRAM

 

F. Poulenc: Sonate for klarinett og piano i B-dur, FP 184
1. Allegro tristamente
2. Romanza

3. Allegro con fuoco

 

F. Schubert: Pianokvintett i A-dur «Ørret-kvintetten»
1. Allegro vivace
2. Andante
3. Scherzo: Presto
4. Andantino – Allegretto
5. Allegro giusto

 

Pablo Barragan – klarinett
Hyeyoon Park – fiolin
Eivind Ringstad – bratsj
Jakob Koranyi – cello
Knut Erik Sundquist – kontrabass
Nils Anders Mortensen – piano

Årets museumskonsert i FESTIVALTA-helga blir en feelgood-time med Schubert’s legendariske Ørretkvintett som hovedrett. Gjengen som spiller er alle absolutte enere på hvert sitt instrument og kombinasjonen av alle fem kan vi bare glede oss til. Før Schubert-kvintetten får vi høre den spanske stjerneklarinettisten Pablo Barragan spille Poulenc sin kule og smådramatiske klarinettsonate sammen med Altas […]