Velkommen til åpningskonserten av FESTIVALTA 2022 med selveste Kringkastingsorkesteret(KORK)!

Endelig har vi fått set-lista klar, og vi kan glede oss:
Vi får servert episk filmmusikk. I stykket «Stallugarrgu» får vi helt rå lokalkomponert musikk av langfjordingen Jørgen Karlstrøm. Det blir himmelsk vakre feletona i Chausson’s Poème (med vår alles kjære Miriam). Og hårreisende bra pianospill i det jazzinspirerte fyrverkeriet «Rhapsody in Blue» (av den amerikanske komponisten Gershwin) med en av Europas aller fremste nye stjerner.
Og PUBLIKUM fikk være med å bestemme! Her ble det lansert 5 alternativer, og det stykket som fikk flest stemmer innen utgangen av tirsdag 11. januar blir nå fremført på konserten…!

Utover det som er nevnt blir det enda mer deilige og episke klangbad levert av et KORK i absolutt toppform – fortsatt høy etter feiringa av 75årsjubileet sitt.
ENDELIG kan Alta og Finnmark oppleve et fullsymfonisk orkester live i vår egen storstue, med spesialsydd opplegg kun for oss!
Korona eller ikke, det her blir en folkefest!

Konserten blir forresten sendt direkte på radio og det blir også tatt opp til sending på TV utpå året.

Program (med forbehold om endringer):
B. Broughton: Silverado
E. Chausson: Poème
G. Gerschwin: Rhapsody in blue
J. Karlstrøm: Stallugarrgu
Pause
G. Verdi: Ouverture til I vespri Siciliani
J. Williams: «Hedwig’s Theme» fra Harry Potter (valgt etter folkeavstemming)
W.A. Mozart: Hornromanse i Ess-dur K 447
J. Sibelius: Finlandia

Velkommen til åpningskonserten av FESTIVALTA 2022 med selveste Kringkastingsorkesteret(KORK)! Endelig har vi fått set-lista klar, og vi kan glede oss:Vi får servert episk filmmusikk. I stykket «Stallugarrgu» får vi helt rå lokalkomponert musikk av langfjordingen Jørgen Karlstrøm. Det blir himmelsk vakre feletona i Chausson’s Poème (med vår alles kjære Miriam). Og hårreisende bra pianospill i […]