Velkommen til åpningskonserten for FESTIVALTA 2024, hvor vi i år har fått det legendariske blåseorkesteret Kalabalik fra Harstad på besøk!
Kalabalik er de siste årene blitt kjent over hele Nord-Norge for sine energibombe-konserter, der de covrer alt fra danseband-musikk til klassiske mesterverk i såkalt Balkan crazy brass power-stil. 

Konserten åpner med et lite stykke for fløyte og fiolin som handler om fenomenet der tvillingbabyer utvikler sitt eget hemmelige språk. Deretter får vi en engelsk kvartett og en energisk fløyte/piano duo.

Etter å ha kost oss med kaffe og kaker i pausen får vi så høre Kalabaliks elleville balkanversjon av Antonio Vivaldi’s fire årstider, (originalt kjent fra alle mulige kirkekonserter og shampoo-reklamer) med vår egen Miriam som fiolinsolist.

Program:

Sam Perkin: «Twin-Talk» for fiolin og fløyte
Eva-Nina Kozmus, fløyte – Miriam Helms Ålien, fiolin

Frank Bridge: Phantasy for pianokvartett
Yura Lee, fiolin – Diyang Mei, bratsj – Torleif Thedéen, cello – Nils Anders Mortensen, piano

Francis Poulenc: Sonate for fløyte og piano
Eva-Nina Kozmus, fløyte – Nils Anders Mortensen, piano

Pause med kafésalg

Balkan-Vivaldi: Årstidene
Kalabalik – Miriam Helms Ålien, fiolin

Kjøp billetter

Velkommen til åpningskonserten for FESTIVALTA 2024, hvor vi i år har fått det legendariske blåseorkesteret Kalabalik fra Harstad på besøk!Kalabalik er de siste årene blitt kjent over hele Nord-Norge for sine energibombe-konserter, der de covrer alt fra danseband-musikk til klassiske mesterverk i såkalt Balkan crazy brass power-stil.  Konserten åpner med et lite stykke for fløyte […]