Yura Lee

Foto: Caroline Bittencourt

Yura Lee er en eksepsjonell musiker med en unik allsidighet. Hun utmerker seg som både fiolinist og bratsjist, og hennes imponerende karriere har strukket seg over nesten tre tiår. Hun har begeistret publikum over hele verden med et repertoar som spenner fra barokkmusikk til moderne komposisjoner.

Lee har deltatt som solist med fremtredende orkestre fra blant annet New York, Chicago, Baltimore, Cleveland, San Francisco og Los Angeles, og har hatt konserter på prestisjetunge scener som Wigmore Hall i London, Musikverein i Wien, Mozarteum i Salzburg, Palais des Beaux-Arts i Brussel og Concertgebouw i Amsterdam. Allerede som 12-åring ble hun anerkjent som Årets Debutartist av National Public Radio, og hun har også mottatt en 2007 Avery Fisher Career Grant samt flere internasjonale musikkpriser.

I tillegg til sin suksess som solist har Yura Lee en aktiv karriere som kammermusiker og deltar jevnlig i anerkjente musikkfestivaler over hele verden. Hun er medlem av Chamber Music Society of Lincoln Center i New York City, hvor hun utmerker seg både som fiolinist og bratsjist. Yura Lee har vist seg som en bemerkelsesverdig musikalsk kraft som har bidratt til å berike den klassiske musikkverdenen med sin imponerende allsidighet.

Yura Lee spiller på en fiolin fra Giovanni Grancino, generøst lånt ut av Beares International Violin Society. Bratsjen hun spiller på er laget i 2002 av Douglas Cox.